Home

Nieuws

Europese Kampioenschappen 2018 in Huelva

Gisteren was de eerste dag van de Europese Kampioenschappen in het Spaanse Huelva, Nederland was niet in alle wedstrijden succesvol. Robin Tabeling en Cheryl Seinen en ook Jele Maas met Imke v.d. Aar verloren hun wedstrijd in het gemengsdubbel. Nick Fransman en Gayle Mahulette wonnen hun partijen in het enkelspel en zijn door naar de volgende ronde.

Vandaag weer veel Nederlanders op de baan. Alle banen zijn te volgen via de livestream van BETv en op youtube.

Voor de wedstrijden van Nederland KLIK HIER

Voor alle wedstrijden van vandaag KLIK HIER

Bijgewerkte JM ranglijst 2017-2018.

 

KLIK HIER voor de bijgewerkte JM ranglijst 2017-2018.

Het JM toernooi van BC Olympia '56 is in deze ranglijst verwerkt.

 

Remmerden NK Aangepast Badminton wederom een groot succes

Afgelopen zaterdag is in Veenendaal voor de vierde keer op rij het NK Aangepast Badminton georganiseerd waarbij spelers in diverse onderdelen streden om de titels. Er waren medailles te verdelen op de onderdelen Rollers, Staanders, Zitters en Kleine mensen.

Met 51 deelnemers was er een breed deelnemersveld en werd er in een sportieve en ontspannen, maar daarom niet minder fanatieke sfeer, voor iedere shuttle gevochten en werd er door de spelers een prachtig toernooi gespeeld.

Tijdens het toernooi werd bovendien bekend gemaakt dat Eefje Muskens is aangesteld als Bondscoach voor het Parabadminton. De spelers en speelsters maakten meteen gebruik van de mogelijkheid om veel vragen aan haar te stellen en kennis te maken, want Eefje was uiteraard aanwezig bij dit Nederlands Kampioenschap. .

Lees meer »

Bijgewerkte ranglijst Master circuit

 

KLIK HIER voor de bijgewerkte ranglijst Master circuit 2017-2018.

Nederlanders in actie bij de Europese kampioenschappen 2018

Van dinsdag 24 april tot en met zondag 29 april 2018 vindt in het Spaanse Huelva het Europees kampioenschap plaats. 

Voor Nederland strijden de volgende Nederlandse spelers om een medaille. 

Mannenenkel: Mark Caljouw (zesde geplaatst) heeft de eerste ronde een bye en zal woensdag zijn eerste wedstrijd spelen tegen de winnaar van de wedstrijd Sergey Sirant tegen Milan Ludik. Nick Fransman speelt morgen zijn eerste wedstrijd tegen Matthew Abela uit Malta.

Vrouwenenkel: Soraya de Visch Eijbergen heeft de eerste ronde een bye en komt woensdag in actie tegen de winnares van de wedstrijd Sabrina Jacquet (Zwitserland) tegen Natalia Permoniva (Rusland). Gayle Mahulette speelt morgen haar eerste wedstrijd tegen Katerina Tomalova. 

Lees meer »

Badminton Nederland bezoekt Badminton Europe’s Annual Delegates Meeting: op zoek naar structurele kennisuitwisseling

Michel Bezuijen – sinds begin februari van dit jaar de nieuwe bondsvoorzitter van Badminton Nederland – en Barbara Mura, algemeen manager, zijn op 13 en 14 april in Dubrovnik (Kroatië) aanwezig geweest bij Badminton Europe’s Annual Delegates Meeting.

Voor Michel Bezuijen was het de eerste keer dat hij aanschoof. 

“Ik heb met veel mensen kennisgemaakt, flink wat internationale bestuurders gesproken en daardoor een beter inzicht gekregen in wat er in de landen – en daardoor in Europa - speelt en hoe we daar vanuit Nederland, vanuit Badminton Nederland dus, wellicht een rol in kunnen spelen.”

Lees meer »

19-20 mei: GRAND PRIX TOERNOOI (klassen 1-4-6-8) & MASTERS FINALS

Na het succes van 2017, ook in 2018… SUPERweekend op 19 & 20 mei voor alle badmintonners van Nederland.
 

Twee toernooien tegelijkertijd

Op 18 en 19 mei organiseert het Haagse Drop Shot twee toernooien tegelijkertijd. Het inmiddels traditionele GrandPrix Toernooi voor de klassen 1,4, 6 en 8 én de Master Finals voor de top 8 van het Master Circuit.

 Grand Prix toernooi (1,4,6 en 8)

In sportcentrum Mariahoeve verspelen we de 7e editie van het Grand Prix Toernooi. Een sterk bezettoernooi in de 1, maar vooral ook bedoeld voor badmintonners vanuit alle sterkten. Je speelt en ziet gave wedstrijden in de sfeervolle ambiance van het Sportcentrum Mariahoeve.

Lees meer »

VOORZITTERSCHAP BADMINTONBOND BEVALT MICHEL BEZUIJEN GOED

Rijswijks burgemeester, Michel Bezuijen, zet zich ook in als sportbestuurder. Als voorzitter van het bestuur van de badmintonbond probeert hij het badminton weer op de (inter)nationale kaart te zetten.  “Ik heb sinds mijn benoeming door het hele land veel gesprekken gevoerd”, vertelt Bezuijen die nu twee maanden in functie is. “Ik heb me een goed beeld kunnen vormen van wat er speelt. Tot mijn vreugde zie ik bij alle mensen  veel liefde voor de badmintonsport en hoe we het met z’n allen zouden kunnen organiseren. Veel meningen inderdaad. Maar juist daardoor razend interessant. Ik heb er flink wat energie door gekregen (…) Ook binnen het bestuur hebben we elkaar intussen behoorlijk goed leren kennen waardoor we het nu kunnen gaan hebben over de aandachtspunten voor de komende jaren. Ja, dat betekent ook dat we keuzes moeten gaan maken. Zo is het dan ook weer. Ik ga er van uit dat we op de jaarvergadering in juni al iets van onze ideeën kunnen presenteren.”

 

Bron: rijswijksdagblad.nl

Bijgewerkte Junior Master Ranglijst 2017-2018.

Het toernooi van BCRS is in deze ranglijst verwerkt.

Dit weekeinde 21 en 22 april is het JM toernooi van BC Olympia '56.

 

KLIK HIER voor de bijgewerkte ranglijst

Zaterdag 5 en zondag 6 mei wordt het jaarlijkse Kumpoo RTC toernooi gehouden.

Waar het afgelopen jaar plaats vond in Middelburg, verhuizen we dit keer naar de randstad! Het toernooi zal worden gehouden in Sportcentrum de Fluit te Leidschendam-Voorburg. 

Inschrijving in de volgende categorieën is mogelijk:
Cat 1: 1469 of meer punten op de NRB. 
Cat 4: 627 of meer punten op de NRB. 
Cat 6: 300 of meer punten op de NRB.
Cat 8: 299 of minder punten op de NRB. 

Punten die behaald worden op dit toernooi tellen tevens mee voor zowel de Nationale Ranglijst als het Regio Toernooien Circuit.???????

Lees meer »

Eefje Muskens nieuwe bondscoach Para-Badminton en hoofdcoach RTC Arnhem

Wij zijn verheugd om te kunnen melden dat de 28-jarige Eefje Muskens per direct de nieuwe bondscoach zal worden van het Para-Badminton en vanaf eind augustus de hoofdcoach van het nieuwe Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Arnhem.

Naast haar badmintoncarrière is Eefje Muskens al een aantal jaar bezig zich te ontwikkelen als trainer/coach en is zij in het bezit van een SL2- en SL3-diploma. Vanaf 2010 is Muskens actief als trainer voor verenigingen en jonge talentvolle spelers en heeft al een aantal keer deelgenomen als trainer bij trainingskampen, bij onder andere de Duitse nationale selectie. Naast het training geven heeft ze in 2016 een opleiding sportmasseur en in 2017 een opleiding tot fitnessinstructeur gevolgd. Beide opleidingen heeft Eefje Muskens afgerond.

Lees meer »

Cyprus Junior 2018: Tweede plaats koppel Gijs Duijs/ Madouc Linders

Bij de Cyprus Junior 2018 hebben Gijs Duijs en Madouc Linders een knappe tweede plaats behaald in het gemengddubbel.

In de finale was het koppel Mueller / Sandorhazi helaas met 10-21 en 18-21 te sterk voor de Nederlanders. Ook waren er mooie derde plaatsen voor de koppels Milou Lugters / Ties van der Lecq, Chloe Mayer / Finn Achthoven, Milou Lugters / Alyssa Tirtosentono en Wessel van der Aar / Ties van der Lecq.

De spelers blijven nog een paar dagen in Cyprus en zullen meetrainen met de Nationale selectie van Cyprus onder leiding van de Nederlandse oud-topspeler Saber Afif. Daarna reist de groep met coach Ruud Bosch door naar de Hellas International 2018 die plaatsvindt in Sidirokastro.

 

Bron: BNL

Lees meer »

Michel Bezuijen, voorzitter Badminton Nederland, op bezoek bij BC Randstad

Michel Bezuijen, de burgemeester van Rijswijk, is  sinds enige tijd ook voorzitter van Badminton Nederland. In dat kader heeft BC Randstad hem uitgenodigd voor een bezoek aan de club.

Woensdag 18 april a.s. is hij te gast in de van Zweedenzaal om 20:00 uur. De club hoopt op een hoge opkomst van de leden die avond. “Hopelijk slaat hij een shuttle mee, dus wie weet kan jij straks zeggen dat je met de Burgemeester van Rijswijk gebadmintond hebt!”

Helaas geen finale voor Debora en Imke in Wateringen

Debora Jille en Imke van der Aar zijn er jammer genoeg niet in geslaagd de finale te bereiken van de Victor Dutch International. In de halve finale verloren zij van hun tegenstanders uit Chinese Taipei.

Voor de uitslagen van de kwart en halve finales KLIK HIER

Kwart en halve finales in Wateringen

Vandaag de 3e dag van de Victor Dutch International in Wateringen. De kwartfinales zijn om 10.00 uur begonnen. Voor Nederland nog alleen het vrouwendubbel Debora Jille met Imke v.d. Aar. Verder is Nederland uitgespeeld.

Alle 4 banen zijn te bekijken via de livestream op Youtube en via BEC

Vanmiddag, niet eerder dan 16.00 uur beginnen de halve finales.

Voor de kwartfinales KLIK HIER

Victor Dutch International 2018

Vandaag de 2e dag van de Victor Dutch International in Watering. Vandaag is het hoordtoernooi begonnen.

Voor de wedstrijden van de Nederlanders KLIK HIER

Voor het toernooi KLIK HIER

Cyprus Junior en Hellas International 2018.

Vanaf vandaag tot en met zondag 15 april vindt in Nicosia de Cyprus Junior 2018 plaats. 

Voor Nederland komen de volgende spelers in actie:

Mannenenkel: Dennis Koppen en Finn Achthoven 

Vrouwenenkel: Madouc Linders, Amy Tan en Chloe Mayer 

Mannendubbel: Gijs Duijs / Brian Wassink en Wessel van der Aar / Ties van der Lecq 

Vrouwendubbel: Milou Lugters / Alyssa Tirtosentono en Charissa Kuiper / Amy Tan 

Gemengddubbel: Gijs Duijs / Madouc Linders, Finn Achthoven / Chloe Mayer, Brian Wassink / Charissa Kuiper, Wessel van der Aar / Alyssa Tirtosentono en Ties van der Lecq / Milou Lugters. 

Lees meer »

Victor Dutch International 2018

Van vandaag tot en met zondag 15 april vindt in Wateringen de Victor Dutch International 2018 plaats. 

Voor Nederland komen de volgende spelers in actie:

Mannenenkel: Joran Kweekel, Aram Mahmoud, Thomas Sibbald, Kyle van der Vliet, Niels Veenstra, Leon Ham en Nick Fransman. 

Nick Fransman staat als enige speler direct in het hoofdtoernooi, alle andere mannen zullen vandaag in actie komen tijdens het kwalificatietoernooi. 

Lees meer »

All England Seniors 2018 in Hatfield

Voor Nederland komen uit: Rowan Schara (BCH), Corné Bertens (BC Reeshof), Remco Lammers (Conquesto), Bas von Barnau Sijthoff (Drop Shot), Ruud Faas (van Zijderveld), Sandra kroon (Drop Shot), Grace Kakiay (Duinwijck), Linda de Kievit (Conquesto), Maureen Kleijwegt (Amersfoort), Marcel Bijen (Drop Shot), Jeannette vd Werff (TFS Barendrecht) en Rick Paap (BC Culemborg). Frits Neuteboom (Drop Shot) is helaas geblesseerd uitgevallen.

Geplaatst staan Grace (2e in WS50), Rick (3/4 in MS55), Jeannette/Sandra (2e in WD50), en Maureen/Marcel (1e in XD55). Helaas zijn ze Jeannette vergeten (?!) te plaatsen in het WS55…

Het toernooi is hier te volgen en/of via de FB-pagina’s. Veel plezier en succes allemaal!!

Plaatsingen bekend van de Europese Kampioenschappen

Over 2 weken beginnen in het Spaanse Huelva, waar Carolina Marin woont, de Europese Kampioenschappen individueel. Bij de plaatsingen vinden wij op 3 plaatsen Nederlanders.

Mark Caljouw op de 6e plaats in het mannenenkel

Selena Piek en Cheryl Seinen op de 5e plaats in het vrouwendubbel

Jacco Arends en Selena Piek op de 4e plaats in het gemengddubbel.

 

Voor alle plaatsingen KLIK HIER

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed

Nieuws

Europese Kampioenschappen 2018 in Huelva

Gisteren was de eerste dag van de Europese Kampioenschappen in het Spaanse Huelva, Nederland was niet in alle wedstrijden succesvol. Robin Tabeling en Cheryl Seinen en ook Jele Maas met Imke v.d. Aar verloren hun wedstrijd in het gemengsdubbel. Nick Fransman en Gayle Mahulette wonnen hun partijen in het enkelspel en zijn door naar de volgende ronde.

Vandaag weer veel Nederlanders op de baan. Alle banen zijn te volgen via de livestream van BETv en op youtube.

Voor de wedstrijden van Nederland KLIK HIER

Voor alle wedstrijden van vandaag KLIK HIER

Bijgewerkte JM ranglijst 2017-2018.

 

KLIK HIER voor de bijgewerkte JM ranglijst 2017-2018.

Het JM toernooi van BC Olympia '56 is in deze ranglijst verwerkt.

 

Remmerden NK Aangepast Badminton wederom een groot succes

Afgelopen zaterdag is in Veenendaal voor de vierde keer op rij het NK Aangepast Badminton georganiseerd waarbij spelers in diverse onderdelen streden om de titels. Er waren medailles te verdelen op de onderdelen Rollers, Staanders, Zitters en Kleine mensen.

Met 51 deelnemers was er een breed deelnemersveld en werd er in een sportieve en ontspannen, maar daarom niet minder fanatieke sfeer, voor iedere shuttle gevochten en werd er door de spelers een prachtig toernooi gespeeld.

Tijdens het toernooi werd bovendien bekend gemaakt dat Eefje Muskens is aangesteld als Bondscoach voor het Parabadminton. De spelers en speelsters maakten meteen gebruik van de mogelijkheid om veel vragen aan haar te stellen en kennis te maken, want Eefje was uiteraard aanwezig bij dit Nederlands Kampioenschap. .

Lees meer »

Bijgewerkte ranglijst Master circuit

 

KLIK HIER voor de bijgewerkte ranglijst Master circuit 2017-2018.

Nederlanders in actie bij de Europese kampioenschappen 2018

Van dinsdag 24 april tot en met zondag 29 april 2018 vindt in het Spaanse Huelva het Europees kampioenschap plaats. 

Voor Nederland strijden de volgende Nederlandse spelers om een medaille. 

Mannenenkel: Mark Caljouw (zesde geplaatst) heeft de eerste ronde een bye en zal woensdag zijn eerste wedstrijd spelen tegen de winnaar van de wedstrijd Sergey Sirant tegen Milan Ludik. Nick Fransman speelt morgen zijn eerste wedstrijd tegen Matthew Abela uit Malta.

Vrouwenenkel: Soraya de Visch Eijbergen heeft de eerste ronde een bye en komt woensdag in actie tegen de winnares van de wedstrijd Sabrina Jacquet (Zwitserland) tegen Natalia Permoniva (Rusland). Gayle Mahulette speelt morgen haar eerste wedstrijd tegen Katerina Tomalova. 

Lees meer »

Badminton Nederland bezoekt Badminton Europe’s Annual Delegates Meeting: op zoek naar structurele kennisuitwisseling

Michel Bezuijen – sinds begin februari van dit jaar de nieuwe bondsvoorzitter van Badminton Nederland – en Barbara Mura, algemeen manager, zijn op 13 en 14 april in Dubrovnik (Kroatië) aanwezig geweest bij Badminton Europe’s Annual Delegates Meeting.

Voor Michel Bezuijen was het de eerste keer dat hij aanschoof. 

“Ik heb met veel mensen kennisgemaakt, flink wat internationale bestuurders gesproken en daardoor een beter inzicht gekregen in wat er in de landen – en daardoor in Europa - speelt en hoe we daar vanuit Nederland, vanuit Badminton Nederland dus, wellicht een rol in kunnen spelen.”

Lees meer »

19-20 mei: GRAND PRIX TOERNOOI (klassen 1-4-6-8) & MASTERS FINALS

Na het succes van 2017, ook in 2018… SUPERweekend op 19 & 20 mei voor alle badmintonners van Nederland.
 

Twee toernooien tegelijkertijd

Op 18 en 19 mei organiseert het Haagse Drop Shot twee toernooien tegelijkertijd. Het inmiddels traditionele GrandPrix Toernooi voor de klassen 1,4, 6 en 8 én de Master Finals voor de top 8 van het Master Circuit.

 Grand Prix toernooi (1,4,6 en 8)

In sportcentrum Mariahoeve verspelen we de 7e editie van het Grand Prix Toernooi. Een sterk bezettoernooi in de 1, maar vooral ook bedoeld voor badmintonners vanuit alle sterkten. Je speelt en ziet gave wedstrijden in de sfeervolle ambiance van het Sportcentrum Mariahoeve.

Lees meer »

VOORZITTERSCHAP BADMINTONBOND BEVALT MICHEL BEZUIJEN GOED

Rijswijks burgemeester, Michel Bezuijen, zet zich ook in als sportbestuurder. Als voorzitter van het bestuur van de badmintonbond probeert hij het badminton weer op de (inter)nationale kaart te zetten.  “Ik heb sinds mijn benoeming door het hele land veel gesprekken gevoerd”, vertelt Bezuijen die nu twee maanden in functie is. “Ik heb me een goed beeld kunnen vormen van wat er speelt. Tot mijn vreugde zie ik bij alle mensen  veel liefde voor de badmintonsport en hoe we het met z’n allen zouden kunnen organiseren. Veel meningen inderdaad. Maar juist daardoor razend interessant. Ik heb er flink wat energie door gekregen (…) Ook binnen het bestuur hebben we elkaar intussen behoorlijk goed leren kennen waardoor we het nu kunnen gaan hebben over de aandachtspunten voor de komende jaren. Ja, dat betekent ook dat we keuzes moeten gaan maken. Zo is het dan ook weer. Ik ga er van uit dat we op de jaarvergadering in juni al iets van onze ideeën kunnen presenteren.”

 

Bron: rijswijksdagblad.nl

Bijgewerkte Junior Master Ranglijst 2017-2018.

Het toernooi van BCRS is in deze ranglijst verwerkt.

Dit weekeinde 21 en 22 april is het JM toernooi van BC Olympia '56.

 

KLIK HIER voor de bijgewerkte ranglijst

Zaterdag 5 en zondag 6 mei wordt het jaarlijkse Kumpoo RTC toernooi gehouden.

Waar het afgelopen jaar plaats vond in Middelburg, verhuizen we dit keer naar de randstad! Het toernooi zal worden gehouden in Sportcentrum de Fluit te Leidschendam-Voorburg. 

Inschrijving in de volgende categorieën is mogelijk:
Cat 1: 1469 of meer punten op de NRB. 
Cat 4: 627 of meer punten op de NRB. 
Cat 6: 300 of meer punten op de NRB.
Cat 8: 299 of minder punten op de NRB. 

Punten die behaald worden op dit toernooi tellen tevens mee voor zowel de Nationale Ranglijst als het Regio Toernooien Circuit.???????

Lees meer »

Eefje Muskens nieuwe bondscoach Para-Badminton en hoofdcoach RTC Arnhem

Wij zijn verheugd om te kunnen melden dat de 28-jarige Eefje Muskens per direct de nieuwe bondscoach zal worden van het Para-Badminton en vanaf eind augustus de hoofdcoach van het nieuwe Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Arnhem.

Naast haar badmintoncarrière is Eefje Muskens al een aantal jaar bezig zich te ontwikkelen als trainer/coach en is zij in het bezit van een SL2- en SL3-diploma. Vanaf 2010 is Muskens actief als trainer voor verenigingen en jonge talentvolle spelers en heeft al een aantal keer deelgenomen als trainer bij trainingskampen, bij onder andere de Duitse nationale selectie. Naast het training geven heeft ze in 2016 een opleiding sportmasseur en in 2017 een opleiding tot fitnessinstructeur gevolgd. Beide opleidingen heeft Eefje Muskens afgerond.

Lees meer »

Cyprus Junior 2018: Tweede plaats koppel Gijs Duijs/ Madouc Linders

Bij de Cyprus Junior 2018 hebben Gijs Duijs en Madouc Linders een knappe tweede plaats behaald in het gemengddubbel.

In de finale was het koppel Mueller / Sandorhazi helaas met 10-21 en 18-21 te sterk voor de Nederlanders. Ook waren er mooie derde plaatsen voor de koppels Milou Lugters / Ties van der Lecq, Chloe Mayer / Finn Achthoven, Milou Lugters / Alyssa Tirtosentono en Wessel van der Aar / Ties van der Lecq.

De spelers blijven nog een paar dagen in Cyprus en zullen meetrainen met de Nationale selectie van Cyprus onder leiding van de Nederlandse oud-topspeler Saber Afif. Daarna reist de groep met coach Ruud Bosch door naar de Hellas International 2018 die plaatsvindt in Sidirokastro.

 

Bron: BNL

Lees meer »

Michel Bezuijen, voorzitter Badminton Nederland, op bezoek bij BC Randstad

Michel Bezuijen, de burgemeester van Rijswijk, is  sinds enige tijd ook voorzitter van Badminton Nederland. In dat kader heeft BC Randstad hem uitgenodigd voor een bezoek aan de club.

Woensdag 18 april a.s. is hij te gast in de van Zweedenzaal om 20:00 uur. De club hoopt op een hoge opkomst van de leden die avond. “Hopelijk slaat hij een shuttle mee, dus wie weet kan jij straks zeggen dat je met de Burgemeester van Rijswijk gebadmintond hebt!”

Helaas geen finale voor Debora en Imke in Wateringen

Debora Jille en Imke van der Aar zijn er jammer genoeg niet in geslaagd de finale te bereiken van de Victor Dutch International. In de halve finale verloren zij van hun tegenstanders uit Chinese Taipei.

Voor de uitslagen van de kwart en halve finales KLIK HIER

Kwart en halve finales in Wateringen

Vandaag de 3e dag van de Victor Dutch International in Wateringen. De kwartfinales zijn om 10.00 uur begonnen. Voor Nederland nog alleen het vrouwendubbel Debora Jille met Imke v.d. Aar. Verder is Nederland uitgespeeld.

Alle 4 banen zijn te bekijken via de livestream op Youtube en via BEC

Vanmiddag, niet eerder dan 16.00 uur beginnen de halve finales.

Voor de kwartfinales KLIK HIER

Victor Dutch International 2018

Vandaag de 2e dag van de Victor Dutch International in Watering. Vandaag is het hoordtoernooi begonnen.

Voor de wedstrijden van de Nederlanders KLIK HIER

Voor het toernooi KLIK HIER

Cyprus Junior en Hellas International 2018.

Vanaf vandaag tot en met zondag 15 april vindt in Nicosia de Cyprus Junior 2018 plaats. 

Voor Nederland komen de volgende spelers in actie:

Mannenenkel: Dennis Koppen en Finn Achthoven 

Vrouwenenkel: Madouc Linders, Amy Tan en Chloe Mayer 

Mannendubbel: Gijs Duijs / Brian Wassink en Wessel van der Aar / Ties van der Lecq 

Vrouwendubbel: Milou Lugters / Alyssa Tirtosentono en Charissa Kuiper / Amy Tan 

Gemengddubbel: Gijs Duijs / Madouc Linders, Finn Achthoven / Chloe Mayer, Brian Wassink / Charissa Kuiper, Wessel van der Aar / Alyssa Tirtosentono en Ties van der Lecq / Milou Lugters. 

Lees meer »

Victor Dutch International 2018

Van vandaag tot en met zondag 15 april vindt in Wateringen de Victor Dutch International 2018 plaats. 

Voor Nederland komen de volgende spelers in actie:

Mannenenkel: Joran Kweekel, Aram Mahmoud, Thomas Sibbald, Kyle van der Vliet, Niels Veenstra, Leon Ham en Nick Fransman. 

Nick Fransman staat als enige speler direct in het hoofdtoernooi, alle andere mannen zullen vandaag in actie komen tijdens het kwalificatietoernooi. 

Lees meer »

All England Seniors 2018 in Hatfield

Voor Nederland komen uit: Rowan Schara (BCH), Corné Bertens (BC Reeshof), Remco Lammers (Conquesto), Bas von Barnau Sijthoff (Drop Shot), Ruud Faas (van Zijderveld), Sandra kroon (Drop Shot), Grace Kakiay (Duinwijck), Linda de Kievit (Conquesto), Maureen Kleijwegt (Amersfoort), Marcel Bijen (Drop Shot), Jeannette vd Werff (TFS Barendrecht) en Rick Paap (BC Culemborg). Frits Neuteboom (Drop Shot) is helaas geblesseerd uitgevallen.

Geplaatst staan Grace (2e in WS50), Rick (3/4 in MS55), Jeannette/Sandra (2e in WD50), en Maureen/Marcel (1e in XD55). Helaas zijn ze Jeannette vergeten (?!) te plaatsen in het WS55…

Het toernooi is hier te volgen en/of via de FB-pagina’s. Veel plezier en succes allemaal!!

Plaatsingen bekend van de Europese Kampioenschappen

Over 2 weken beginnen in het Spaanse Huelva, waar Carolina Marin woont, de Europese Kampioenschappen individueel. Bij de plaatsingen vinden wij op 3 plaatsen Nederlanders.

Mark Caljouw op de 6e plaats in het mannenenkel

Selena Piek en Cheryl Seinen op de 5e plaats in het vrouwendubbel

Jacco Arends en Selena Piek op de 4e plaats in het gemengddubbel.

 

Voor alle plaatsingen KLIK HIER

Mahmoud en Pope winnen AviAir Master Almere 2018

In het eerste lenteachtige weekend van 7 en 8 april 2018 vond wederom het AviAir Master 4 6 toernooi Almere plaats. Met in totaal ruim 160 deelnemers was er in met name de Master een uitdagend spelersveld. Met Aram Mahmoud (BV Almere) en Ieva Pope (Van Zijderveld) zoals verwacht als winnaars in het het enkelspel. Het AviAir Master was het vierde toernooi van het Master Circuit 2018 welk in totaal bestaat uit zes toernooien.

Lees meer »

Bijgewerkte JM Ranglijst 2017-2018.

 

KLIK HIER voor de bijgewerkte JM Ranglijst 2017-2018.


Het JM toernooi van BV Almere is in deze ranglijst verwerkt.

 

Nieuwe online werkwijze Bondscompetitie

De deadline om teams aan te melden of terug te trekken en speelsleutelverzoeken in te dienen voor de Bondscompetitie 2e t/m 9e divisie is verschoven van 1 naar 8 april.

Zoals je weet gaat de Regiocompetitie voor senioren vanaf komende seizoen op in de Bondscompetitie. Naast Ere- en 1e divisie, zal de bondscompetitie dan bestaan uit de de 2e t/m 9e divisie. Deze verandering heeft ook geleid tot een wijziging in de aanmelding en registratie van teams.

Deze wijziging geldt ook voor de teams van de 2e t/m 4e divisie (de oude Bondscompetitie) die via de promotie-/degradatieregelingen automatisch in een divisie werden ingedeeld.

 Deze nieuwe werkwijze gaat ons helpen de competitie sneller en beter in te vullen. Voor de Ere- en 1e divisie verandert er nu (nog) niets, in beide divisies wordt de indeling gedaan zoals altijd op basis van promotie en degradatie.

 

Voor de hele uitleg KLIK HIER

 

Bron: BNL

Goed bezet AviAir Master 4 6 toernooi Almere 2018

In het weekend van 7 en 8 april 2018 vindt wederom het AviAir Master - 4 - 6 toernooi Almere plaats in Sporthal Raggers. Met in totaal 161 deelnemers is er in vooral in de Master een uitdagend spelersveld. Het AviAir Master is het vierde toernooi van het Master Circuit 2018, welk in totaal bestaat uit zes toernooien.

In het mannenenkel staan de geplaatste spelers allemaal erg dicht bij elkaar op de nationale ranglijst. Michiel Kruijt (DKC) en Aram Mahmoud (BV Almere) zijn de favorieten maar Jerry Natenstedt (Duinwijck) en Thomas Sibbald (Van Zijderveld) moeten niet onderschat worden. In de laatste wedstrijden tussen Michiel Kruijt en Aram Mahmoud weet Aram Mahmoud regelmatig van Michiel Kruijt te winnen!

Lees meer »

Ted v.d. Meer op facebook...

De badmintonners eindigden als laatste tijdens de Six Nations U17 (een soort officieus Europees kampioenschap) en dit is het commentaar aan het einde van het eigen artikel van Badminton Nederland:
"De coaches kijken tevreden terug op het teamtoernooi, ondanks dat alle landenwedstrijden verloren werden."
Ja, zo wordt het natuurlijk niets meer. Als je zo aan alle kanten wordt afgedroogd moet je boos, vechtlustig en wat al niet zijn, maar niet dit. Het is een tendens die je vaker aantreft bij niet scorende sporten. Eigen straatje proberen schoon te vegen. Dat schiet natuurlijk niet op.
Wil badminton weer op de kaart komen te staan, moeten er andere mensen opstaan die veel fanatieker aan de gang gaan. Het gaat al TE LANG TE SLECHT. Denk ook aan het Amersfoortse succes van de 40-jarige, nauwelijks nog actieve Yao Jie.

Verslag teamtoernooi Six Nations U17

In het teamtoernooi van de Six Nations U17 in het Engelse Milton Keynes spelen alle landen tegen elkaar.

De volgorde wordt bepaald n.a.v. de eindstand van het laatste Six Nations toernooi en er worden 9 partijen gespeeld (2 ME, 2VE, 2 MD, 2 VD en 1 mix),

Het Nederlandse jeugdteam U17 begon tegen Denemarken en verloor deze wedstrijd met 1-8. Alleen Nadia Choukri wist van de Deense Frederikke Nielsen te winnen.Een mooie revanche van Nadia, na 2 dagen geleden in het individuele toernooi nog nipt te hebben verloren van de Deense.

Lees meer »

Mark Caljouw wint Orleans Masters 2018

In Orleans heeft Mark Caljouw, net als in 2017, beslag weten te leggen op de titel in het mannenenkelspel van de Orleans Masters 2018.

In de finale versloeg hij in drie games de als derde geplaatste Deen Rasmus Gemke.

De Nederlands kampioen (als vierde geplaatst) keek in de eerste game al snel tegen een achterstand aan en wist deze niet meer goed te maken, waardoor de game met 10/21 naar Rasmus Gemke ging. 
In de tweede game was het Mark die al snel een gat sloeg naar 10/5, maar de Deen kwam echter sterk terug en ging met een 10/11 voorsprong de rust in. Daarna ging het tot 18/18 gelijk op en was het de Nederlander die uiteindelijk met drie punten op rij de game wist te winnen: 21/18. 
Ook in de derde game was het Caljouw die een grote voorsprong wist te nemen (11/5 bij de rust) die hij niet meer uit handen gaf en zo overtuigend met 21/8 de winst in de partij en zijn tweede titel in Orleans pakte.

Mark Caljouw versloeg eerder in het toernooi in zijn halve finale de als nummer één geplaatste Sameer Verma uit India met 18/21, 21/13, 21/12 en zorgde in de kwartfinales voor een stunt door de voormalige nummer twee van de wereld, de Deen Jan O Jorgensen te verslaan: 24/22, 23/21.

 

Bron: BNL

Bijzonder BAN badminton toernooi

Badmintonvereniging BAN organiseerde op zaterdag 31 maart in sporthal de Icoon een bijzonder geslaagd Open badmintontoernooi voor jeugdspelers onder 19 jaar. In verschillende leeftijdscategorieën streden de junioren in de disciplines enkelspel, mix en dubbelspel om de eerste plaatsen.

Het jaarlijkse toernooi was volledig volgeboekt. Naast een grote groep BAN-spelers  waren er ook volop deelnemers van andere badmintonverenigingen. Een enthousiaste sporter kwam zelfs vanuit de uithoek van de provincie Groningen.

Lees meer »

Mark Cajouw in de finale in Oreans

Mark Caljouw heeft de finale bereikt op de Orleans Masters in Frankrijk. Mark versloeg de nr 1 geplaatste Sameer Verma uit India met 18-21, 21-13 en 21-12.

Selena Piek en Cheryl Seinen hebben hun halve finale niet kunnen spelen vanwege een zieke Selena.

Voor de halve finales KLIK HIER

Geweldig resultaat van Mark Caljouw

Mark Caljouw heeft een prachtige overwinning behaald op het BWF level 6 toernooi, de Orlean Masters in Frankrijk.

Mark versloeg in de kwartfinale in 2 spannende games Jan O Jorgensen uit Denemarken met 24-22 en 23-21. Morgen speelt Mark, 4e geplaatst in de halve finale tegen Sameer Verma de nr 1 geplaatste speler uit India.

Jacco Arends en Selena Piek verloren in de kwartfinale in het gemengddubbel van Prasetya en Islami uit Indonesie met 21-10, 16-21 en 15-21.

Selena Piek en Cheryl Seinen wonnen de kwartfinale van hun Deense tegestanders  Magelund en Ravn met 21-15 en 21-18   . Morgen spelen zij de halve finale tegen de al 1e geplaatste Stoeva zusjes uit Bulgarije.

 

Voor het toernooi KLIK HIER

» Nieuws archief